Din nou în acest an, regiunile din Italia oferă medicilor generaliști premii în bani proporționale cu vaccinurile antigripale făcute pacienților.
Dar procentele sunt decise la întâmplare. Iar impulsul economic poate încuraja prescrierea de medicamente pacienților care nu au nevoie de ele.
Cursa obișnuită pentru a vedea cine vaccinează cel mai mult este pe cale să înceapă. Tot anul acesta, campania antigripă oferă stimulente economice medicilor generaliști (MMG), pe lângă remunerația de bază.
Sunt cote pentru fiecare doză administrată, în atingerea țintelor de acoperire vaccinală prevăzute de planurile stabilite, dar care ne lasă nedumeriți în privința obiectivelor de atins.
Chiar persoanele de peste 65 de ani și grupurile de risc care au nevoie de rapel sezonier sau persoane care ar putea foarte bine să se îmbolnăvească de gripă fără temerile iraționale de consecințe grave sau letale sunt incluse pe liste sub pretextul evitării „complicațiilor grave”?
Să luăm cel mai recent protocol al Regiunii Lazio, semnat de comun acord cu sindicatele MMG.
Sunt alocați peste 12,4 milioane EUR pentru campania care începe pe 2 octombrie. Medicii generalisti primesc 6,16 euro pentru fiecare vaccinare înregistrată, 15 euro dacă o efectuează acasă!
Apoi există contribuția:
- egală cu zero dacă folosesc mai puțin de 65% din dozele care le sunt atribuite;
- 2 euro, dacă nivelul de utilizare este între 65% și 79,9%;
- 4 euro până la 89,9% și
- dacă depășesc 90% primesc 5 euro.
Așadar, dacă dintr-un număr maxim de 1.500 asistați per medic, conform Contractului Colectiv Național (ACN), dar care ajunge adesea la 1.800, un MMG propune vaccinul chiar și la doar o mie de persoane, înțelegeți că este un bun stimulent comparativ cu efortul minim. Asta pe lângă remunerația stabilită pentru fiecare inocul.
Pentru campania de gripă 2020-2021, Regiunea Lazio a atribuit aceeași remunerație, dar contribuția a variat de la 50 de cenți la 1 euro, în funcție de nivelul de utilizare a vaccinului. Desigur, totul crește, dar de la 1 la 5 euro este o creștere de 500%.
Trebuie spus că deja erau avute în vedere stimulente mari, în funcție de raioanele socio-sanitare.
ASL 7 din Carbonia, în Sardinia, pentru campania 2016-2017 a acordat o taxă de 4,84 euro pe vaccin efectuat dacă medicul generalist ar fi ajuns la acoperirea a 13% dintre pacienții săi.
Dacă în regiunea Puglia, în campania antigripală 2021-2022, un MMG care a reușit să vaccineze 75% dintre persoanele în vârstă de peste 65 de ani, a primit 2,50 euro pe vaccinare de la președintele Regiunii, Michele Emiliano.
Sau s-au acordat „prime mai mici”, așa cum au stabilit companiile Toscana Centro, Toscana Sudeste și Toscana NordOvest în strategiile antigripal pentru sezonul 2028-2019, cu 1 euro pe doză pentru cei care au vaccinat cel puțin 62% dintre cei peste 65 de ani și 50 de cenți pentru fiecare vaccinare care a depășit acea cotă.
Cu alte cuvinte, sume și mai puțin importante pot fi alocate pentru „stimulare”.
Însă dacă este normal să-ți comercializezi munca cuiva când vine vorba de vaccinarea celei mai mari populații împotriva unei boli sezoniere, atunci medicii ar putea fi, de asemenea, stimulați din punct de vedere economic să prescrie medicamentele sponsorizate de la companiile farmaceutice.
Regiunea Lazio mai declară că ținta minimă de acoperire vaccinală care trebuie atinsă este de 75%, atât pentru persoanele în vârstă de 65 de ani și peste, cât și pentru alte grupuri „la risc cu prioritate maximă”.
Care include chiar și „femeile care la începutul sezonului epidemic se găsesc însărcinate și în perioada „postpartum”.
Pentru profesioniștii din domeniul sănătății și persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 și 65 de ani, ținta minimă este o acoperire de 40%!
Foarte interesantă este ținta de 30% pentru copiii de la 6 luni la 7 ani.
Circulara Ministerului Sănătății din data de 21 aprilie a cerut „intensificarea” prevenției și vaccinării împotriva gripei sezoniere 2023-2024, în care se explica că „persoanele în vârstă, copiii mai mici, femeile însărcinate și persoanele cu boli cronice sunt mai predispuse la forme severe, dar întreaga populație poate dezvolta complicații grave, inclusiv pneumonie, miocardită și encefalită, care pot duce la deces.
Printre „celelalte categorii” pentru care se indică vaccinarea în circulara din aprilie (așteptăm următoarea), se numără „copii sănătoși din grupa de vârstă 6 luni – 6 ani”, cu precizarea că „în lumina recomandărilor OMS și a unei situații epidemiologice în evoluție a bolilor respiratorii acute virale, vaccinarea acestor categorii este recomandată și pentru sezonul 2023-2024!
Înțelegeți bine că, în fața unor astfel de îndemnuri, un medic generalist și un pediatru de liberă alegere vor completa liste de pacienți cărora le vor spune că este util să se administreze vaccinul antigripal.
Și sunt invitați, prin circulara ministerială din aprilie, să identifice și alți subiecți cu potențial risc.
„Medicii ar trebui să-și aplice raționamentul clinic pentru a ține cont de riscul ca gripa să exacerbeze orice boală de bază pe care o poate avea un pacient, precum și riscul de îmbolnăvire gravă din cauza gripei în sine”, se spune.
Pentru că după Covid, cu strategia terorii, chiar și o persoană sănătoasă se luptă acum să se gândească să se ocupe de un virus sezonier, sau de un sindrom asemănător gripei, fără să se teamă de consecințe catastrofale.
Vedeți cum planul OMS de injectare masivă și periodică a întregii populații mondiale își arată treptat roadele și intențiile în țările europene?
Ei își vând produsele, fac bani, apoi noi suntem consiliați să facem aceste injecții pentru binele nostru!
În perioada pandemică anumiți medici au făcut mulți, mulți bani. Oare au fost conștienți de ceea ce fac?
Vedeți cum dintr-o dată acum gripa sezonieră poate provoca miocardită? Oare faceți legătură cu ceea ce provoacă serul anti-covid când vorbim de miocardită?
Mai aveți nevoie de alte dovezi ca să întelegeți cum este promovată știința de acești decidenți mondiali?
Dacă apreciați munca noastră și doriți susținerea acestei platforme de știri faceți o donație cât de mică pentru întreținerea acestui site! Donează click aici!
Sursa: laverita.info
Adaugă comentariu