Sănătate

GRAV ELVEȚIA: Scăderea nașterilor în 2022. „Efectele vaccinurilor trebuie investigate”!

GRAV ELVEȚIA: Scăderea nașterilor în 2022. „Efectele vaccinurilor trebuie investigate”!

DATELE ELVEȚIENE ARATĂ O SCĂDERE CU 10% A NATALITĂȚII. 

Profesorul Konstantin Beck: „Fenomen fără legătură cu cauzele economice sau sociale”.

Nașterile în Elveția au scăzut dramatic în 2022. Un fenomen istoric, având în vedere amploarea prăbușirii!

Au scăzut cu peste 10% între ianuarie și noiembrie 2022 față de media înregistrată între 2015 și 2021, potrivit datelor naționale. 

Numai în Zurich s-a înregistrat o scădere de până la 14%, în timp ce rata natalității, adică modificarea numărului de nașteri per femeie aflată la vârsta fertilă, a scăzut cu 16%. 

Un fenomen de această amploare a fost înregistrat în Elveția, în ultimii 108 ani, abia la izbucnirea Primului Război Mondial, când prăbușirea a fost de 13,5% (bărbații erau pe front).

„Fenomenul nu pare a fi corelat, temporal, cu nicio altă cauză, cu excepția vaccinărilor în masă anti-Covid”, a remarcat într-un videoclip care devine viral, profesorul de economie și statistică a sănătății la Universitatea din Lucerna, Konstantin Beck, care a analizat cu meticulozitate toate datele disponibile provenite de la Oficiul Federal de Statistică Elvețian și, de asemenea, pe cele ale Federației Naționale a Medicilor Fondului de Sănătate German, pentru a înțelege ce se întâmplă cu adevărat. 

Beck în primul rând a evidențiat faptul că de la prăbușirea înregistrată în 1915 nu a mai avut loc o scădere atât de masivă a născuților vii în Elveția înainte de anul trecut!

Nici măcar în perioada Depresiei (-6 %) și nici măcar odată cu apariția pilulei (-2,5%) și nici în timpul crizei economice ulterioare (-7,2%). 

În 2022, în schimb, avem această o scădere de 10%, care este și mai impresionantă în comparație cu datele despre diferitele baby booms:

  • cel înregistrat după Primul Război Mondial (+12%); 
  • după cel de-al Doilea Război Mondial (+12,2%) și
  • foarte recent în perioada de izolare (+3% între 2020 și 2021). 

Comparația acestor date îl ajută pe Beck să înțeleagă dacă scăderea nașterilor este cauzată de o schimbare a comportamentului, adică să înțeleagă, de exemplu, dacă incertitudinile economice de astăzi sunt cele care îi împing pe oameni să aibă mai puțini copii (care este teza Swissmedic, omologul elvețian al Aifa, adică a agenției farmaceutice). 

Ei bine, în primul rând, subliniază Beck, nu este clar de ce în 2020, cu o creștere a șomajului de 3,8%, a avut loc un baby boom în anul următor, în timp ce în 2022, cu o rată a șomajului de 1,6%, s-a înregistrat o scădere a nașterilor de 10%. 

În Elveția, de altfel, s-au făcut diverse ipoteze pentru a comenta aceste date, precum cea conform căreia prăbușirea natalității se datorează faptului că cuplurile au anticipat dorința de a avea copii și deci pentru aceasta ar fi a fost un decalaj pentru copii în 2022. 

Totuși, dacă compari boom-ul din timpul blocării (+3%) și decalajul (-10%), lipsesc 7%. 

Prin urmare, există o scădere marcată a nașterilor care nu poate fi explicată prin baby boom-ul anterior. 

O altă posibilă explicație pentru declin ar putea fi, reflectă Beck, o creștere a avorturilor voluntare, dar între 2004 și 2021 a fost o creștere a avorturilor în Elveția cu un vârf în 2020 (+480 de avorturi). Dar cu toate acestea, 2021 a fost baby boom. 

Dimpotrivă, în 2021, au fost mai puține avorturi în Elveția (-94), dar în 2022 s-au născut mult mai puțini copii. 

Nici măcar teza că fertilitatea a scăzut din cauza Covid nu ar rezista: dacă comparăm tendința nașterilor cu al doilea val de infecții, observăm că copiii născuți în perioada iulie-noiembrie 2021 au crescut. 

În schimb, dacă comparăm rata femeilor vaccinate cu vârsta cuprinsă între 20 și 49 de ani cu modificarea nașterilor nouă luni mai târziu, observăm că valorile sunt invers proporționale:

în noiembrie 2022, scăderea nașterilor a atins un record - 12,2%.

Una dintre întrebările pe care și le pune Beck este: ne confruntăm cu o scădere a sarcinilor sau doar cu o scădere a nașterilor? 

Dacă scăderea nașterilor depinde într-adevăr de decizia de a avea mai puțini copii, cu siguranță ar trebui să existe o scădere a sarcinilor. 

Pentru a încerca să răspund la această întrebare Dr. Beck ilustrează apoi datele germane, care arată o scădere a nașterilor în 2022 de puțin sub 8%. 

Germania, de altfel, are și date care indirect ne readuc la trendul sarcinilor, având o bază de date publică cu diagnosticele facturate în asigurările obligatorii de sănătate. 

Ei bine: din această bază de date se poate vedea, între timp, câte contraceptive s-au folosit la 75 de milioane de locuitori germani, arătând că există o creștere constantă a utilizării lor în timp, începând din 2016, și apoi este o clară scădere în perioada de izolare și ulterior o nouă scădere bruscă în 2021, adică în anul concepției pentru cei născuți în 2022, care a scăzut însă cu 8%! 

În plus, luând în considerare numărul de teste de sarcină efectuate de femeile germane în perioada luată în considerare, putem observa că în 2020 s-a înregistrat o ușoară scădere a testelor de sarcină dar, apoi, am revenit aproape la media testelor efectuate în ultimii opt ani, cu o scădere foarte ușoară a testelor în 2021, ceea ce însă nu justifică o scăderea nașterilor cu 8%. 

Desigur, subliniază Beck, Testele de sarcină pot deveni negative și, din moment ce se știe că vaccinurile anti-Covid au dus la nereguli ale ciclului menstrual, este posibil ca femeile să fi făcut teste pentru a înțelege ce li se întâmplă

Cu toate acestea, în 2021, asistența medicală germană a înregistrat un număr peste medie de controale medicale pentru sarcini, însă în fața colapsului natalității. 

Privind apoi numărul de vizite de specialitate pentru tulburări de sarcină, a existat o creștere de 3.000 de controale pentru femeile însărcinate în 2021, adică exact când femeile au fost vaccinate, precum și un vârf al vizitelor la psihiatrie postpartum în 2022.

Poate pentru că atât de mulți bebelușii au fost născuți morți sau au murit în uter în ultimele luni de gestație? 

Nu putem ști sigur, dar conform acestor date, în al doilea rând, ”este probabil ca scăderea natalității să se datoreze sarcinilor nefinalizate din cauza vaccinării, deoarece alte cauze nu pot fi găsite” conchide Beck, intervievat de ziarul italian La Verità:

„ESTE TIMPUL CA POLITICILE DE PANDEMIE SĂ SE BAZEZE PE FAPTE ȘI NU PE IDEOLOGIE”.

Oare așa se poate scădea natalitatea globală prin astfel de seruri care să producă infertilitate sau decesul feților în timpul sarcinii?

Sunt doar întrebări la care vom avea răspunsul corect în timp, acum avem doar aceste studii ale unor oamenii din sistem care caută adevăratul motiv! 

Sursa: laverita.info

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).