Autoritățile elvețiene au încetat să mai recomande vaccinarea împotriva COVID-19, inclusiv pentru persoanele care sunt desemnate cu risc crescut de COVID-19.
Oficiul Federal de Sănătate Publică din Elveția spune acum că:
„nicio vaccinare împotriva COVID-19 nu este recomandată pentru primăvara/vara anului 2023”.
De asemenea, persoanelor desemnate cu risc ridicat nu li se recomandă să se vaccineze împotriva COVID-19, au spus autoritățile.
Oficialii au atribuit schimbarea numărului de cetățeni care au primit un vaccin, s-au recuperat de COVID-19 sau au primit un vaccin și care se bucură, de asemenea, de imunitate naturală de la protecția post-recuperare.
„Aproape toată lumea din Elveția a fost vaccinată și/sau contractată și s-a recuperat de COVID-19. Prin urmare, sistemul lor imunitar a fost expus la coronavirus.
În primăvara/vara anului 2023, virusul va circula probabil mai puțin. Variantele actuale de virus provoacă, de asemenea, boli destul de ușoare”, au spus oficialii elvețieni din domeniul sănătății.
Datele de seroprevalență de la jumătatea anului 2022 arată că mai mult de 98% din populația elvețiană avea anticorpi împotriva virusului COVID-19, ceea ce indică faptul că oamenii aveau imunitate la infecția anterioară, vaccinarea sau ambele.
Varianta de coronavirus Omicron a virusului COVID-19, care a început să circule în întreaga lume la sfârșitul anului 2021, provoacă cazuri mai puțin grave decât predecesorul său, Delta.
Vaccinurile disponibile împotriva COVID-19 au avut rezultate din ce în ce mai proaste împotriva Omicron și a subvariantelor sale, oferind o protecție mică sau chiar negativă împotriva infecțiilor și scăderea rapidă a protecției împotriva bolilor severe.
Autoritățile elvețiene au dat din cap la protecția de scurtă durată, constatând că persoanele desemnate cu risc crescut de COVID-19 pot primi un vaccin, în ciuda lipsei de recomandare, după consultarea medicului lor.
„Vaccinarea poate fi înțeleaptă în cazuri individuale, deoarece îmbunătățește protecția împotriva dezvoltării COVID-19 sever timp de câteva luni”, au spus ei.
Persoanele cu risc crescut includ persoanele cu vârsta de 65 de ani sau mai mult și femeile însărcinate.
În cazurile în care un medic recomandă un vaccin, o injecție trebuie administrată la cel puțin șase luni după ultima injecție sau la cel puțin șase luni după ultima infecție cunoscută cu COVID-19.
Deoarece vaccinurile nu mai sunt recomandate, acestea nu mai sunt acoperite de guvern. În schimb, oamenii vor trebui să plătească o taxă pentru a se vaccina.
Oamenii care nu sunt determinați a fi expuși unui risc crescut de COVID-19 pot primi și un vaccin COVID-19, dar vor trebui să plătească o taxă, deoarece primesc un vaccin care nu este recomandat, au spus autoritățile.
Cei cu risc ridicat care primesc o vaccinare recomandată de medic nu vor trebui să plătească, deoarece vaccinarea va fi acoperită de asigurările de sănătate.
Vaccinarea ar putea fi recomandată din nou pentru toamna anului 2023, potrivit oficialilor din domeniul sănătății.
Mișcarea Elveției vine după o serie de alte țări care au încetat să mai recomande vaccinarea împotriva COVID-19 pentru mulți oameni.
De exemplu, Anglia a retras recomandările de rapel pentru persoanele sănătoase cu vârsta mai mică de 50 de ani, în timp ce Danemarca a încetat vaccinarea aceleiași populații în 2022.
Organizația Mondială a Sănătății a declarat în martie că țările ar trebui să ia în considerare factori precum eficiența costurilor atunci când revaccinează (boosting) anumite populații, inclusiv copiii sănătoși, având în vedere „povara scăzută a bolii” observată în prezent.
„Impactul asupra sănătății publice al vaccinării copiilor și adolescenților sănătoși este comparativ mult mai mic decât beneficiile stabilite ale vaccinurilor esențiale tradiționale pentru copii”, a declarat organizația.
Unele țări, inclusiv Statele Unite, continuă să sfătuiască o serie primară pentru toți cei nevaccinați, chiar dacă studiile au constatat că cei imuni natural se bucură de niveluri ridicate de protecție.
Sursa: www.theepochtimes.com
Adaugă comentariu