Sănătate

Anglia îi face pe politicieni să mărturisească. „LOCKDOWN ar fi putut fi evitate”!

Anglia îi face pe politicieni să mărturisească. „LOCKDOWN ar fi putut fi evitate”!

Cancelarul Fiscului, Jeremy Hunt, dezvăluie:

„Am fost convinși că epidemia a fost o gripă”. Și, ignorând studiile internaționale, „s-a urmărit doar imunitatea de turmă”. O supraveghere de la 200.000 de victime.

Dacă în Italia comisia parlamentară de anchetă asupra Covid se chinuie să se concretizeze, Regatul Unit a parcurs un drum lung. 

Concret, a fost depusă deja mărturia fostului premier David Cameron, care a fost nevoit să o dea împotriva măsurilor preventive adoptate de guvernul britanic în perioada petrecută în Downing Street (2010-2016). 

Un alt martor cheie al anchetei a fost, fără îndoială, Jeremy Hunt, care astăzi deține funcția de cancelar al Finanțelor (echivalentul ministrului nostru de finanțe), dar care a fost secretar de stat pentru sănătate din 2012 până în 2018.

Ei bine, ambii martori au recunoscut că guvernul de la Londra a făcut mai multe greșeli nereușind să pregătească în mod corespunzător națiunea pentru o pandemie de coronavirus. 

Hunt, mai precis, a declarat că prima blocare (lockdown) ar fi putut fi evitată. De fapt, a explicat cancelarul, dacă s-ar fi folosit carantinele în timp util, combinate cu teste mai masive, ar fi fost posibilă încetinirea semnificativă a răspândirii virusului, făcând efectiv izolarea, care a provocat atât de multe pagube, inutilă. 

Dimpotrivă, a continuat Hunt, el și oficialii din domeniul sănătății au presupus că va fi imposibil să se oprească infecțiile. 

Această prognoză a fost însă pur și simplu greșită: această lungă serie de gafe, de altfel, a dus la moartea a circa 200.000 de cetățeni britanici (de fapt, acesta este numărul victimelor revendicate de Covid în Regatul Unit).

DAR DE CE, MAI EXACT, AU FOST FĂCUTE ACESTE GREȘELI? 

Actualul cancelar a identificat două motive principale:

  • credința experților că ar putea exista doar o epidemie de gripă,
  • și că, în această chestiune, Marea Britanie nu ar avea nimic de învățat de la alții. 

Pe scurt, londonezilor nu le trecuse prin cap să studieze măsurile luate de unele guverne din Asia de Est, unde deja se confruntaseră cu epidemiile de Sars și Mers. 

În acest sens, Hunt a adăugat că și-ar fi dorit să facă mai mult pentru a contracara această ”gândire de grup”, adică acest consens la care au ajuns experții mai mult de dragul compromisului și al unei vieți liniștite decât de dragul adevărului.

Pe scurt, fostul secretar al Sănătății, care a jucat un rol fundamental în elaborarea măsurilor de prevenire a eventualelor pandemii, a recunoscut cu sinceritate că a eșuat în general, în condițiile în care protocoalele și simulările de intervenție au avut în vedere doar epidemiile de gripă. 

De exemplu, exercițiul Cygnus, desfășurat în 2016 pentru a testa reacția la o pandemie de gripă, nu a prevăzut nicio carantină sau niciun test. 

Mai mult: 1,2 milioane de persoane infectate au fost deja calculate ca „punct de plecare” al simulării. Puțin prea târziu, pe scurt, să recurgă la carantine țintite.

Atât în ​​Europa de Vest, cât și în America de Nord, a continuat Hunt, au plecat de la o „presupunere comună”, și anume că „imunitatea de turmă ar fi inevitabil singura modalitate de a conține un virus”, întrucât s-a estimat că virusul „s-ar fi răspândit” ca focul de pădure până acum. 

Cu toate acestea, pentru a răspunde unei pandemii de Covid, au fost disponibile mai multe studii de caz, cum ar fi cel al Coreei de Sud, care în 2015 a fost lovită de o epidemie Mers. 

Aici, autoritățile din Seul, a explicat cancelarul, au luat măsuri menite să încetinească răspândirea virusului de îndată ce este diagnosticat, mai degrabă decât să-l trateze ca pe gripă. 

Și într-adevăr, a adăugat Hunt, „în primul an de pandemie, Coreea de Sud nu a implementat niciun blocaj (lockdown)”. 

Prin urmare, fostul secretar al sănătății a trebuit să recunoască, faptul că nu a învățat din cazurile din Asia de Est și l-a împins pe el și pe consilierii săi științifici într-un „punct orb”.

Dacă ne gândim, chiar a avut loc o simulare a unei epidemii Mers în anul 2016, și anume exercițiul Alice. 

Care, deloc surprinzător, a inclus și carantina printre contramăsuri. 

Hunt, însă, a susținut că nu a fost informat despre această simulare și că, în orice caz, exercițiul Alice va fi uitat în curând. 

Apoi, așa cum se întâmplă de multe ori, toate nodurile au ajuns la un cap și, odată ce Covid-ul a ajuns în Marea Britanie, guvernul de la Londra a reacționat prost și prea târziu.

Odată cu mărturia lui Hunt, s-a încheiat, așadar, prima parte a anchetei publice asupra pandemiei, care a vizat pregătirea eficientă a Regatului Unit în fața apariției unei boli necunoscute. 

Comisia a fost dorită în 2021 de Boris Johnson, nu are un termen formal dar, în orice caz, ar trebui să dureze până în 2025.

Acest tip de anchetă poate cita martori și cere probe, dar nu are ca scop emiterea de condamnări sau achitări.

Singurul său scop este de a „învăța lecții” pe subiecte de interes public. Lecțiile să fie supuse, în mod neobligatoriu, în atenția miniștrilor.

--------

Cu alte cuvinte, cine greșește oricum nu plătește! Vedem cum politicienii și oamenii din sistem sunt foarte greu de tras la răspundere!

(Dacă ați apreciat acest articol, poate vă puteți gândi să faceți o donație pentru Cronica Diasporei. Spre deosebire de majoritatea altor site-uri web, noi nu primim finanțare, suntem 100% independenți și imparțiali. Editorii noștri nu sunt plătiți și lucrează în întregime voluntar, la fel ca majoritatea colaboratorilor noștri, dar există costuri inevitabile asociate de întreținerea unui site web. Depindem de cititorii noștri care ne vor ajuta, fie cu plăți regulate, fie cu plăți unice. Puteți dona aici DONEAZĂ. Mulțumim.

Dacă nu v-ați înscris deja la o alertă zilnică pe telefonul android sau prin e-mail la newsletter săptămânal pentru articole noi, vă rugăm să faceți acest lucru. Este comod și gratuit! Mulțumim.)

Sursa: laverita.info

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).