Economie

Germania interzice fermierilor să fertilizeze propriile terenuri pentru a servi „agenda verde” a UE

Germania interzice fermierilor să fertilizeze propriile terenuri pentru a servi „agenda verde” a UE

Potrivit publicației Daily Fetched, fermierilor din Germania li s-a interzis să fertilizeze în mod corespunzător suprafețe mari din terenul lor în conformitate cu regulile stricte ale UE care împing Agenda Verde cu orice risc pentru viitorul alimentar, prin această decizie riscând ca recoltele să fie reduse drastic!

Chiar dacă autoritățile germane au implementat interdicția, aceasta este în cele din urmă la ordinul Uniunii Europene, care încearcă să reducă cantitatea de azot pentru a aborda „schimbările climatice”.

Această măsură politică a provocat un dezastru în Olanda, fermierii olandezi au ieșit masiv în stradă în semn de protest pentru a se opune acestor restricții guvernamentale și a se conforma cu politica de la Bruxelles.

Doar Danemarca, Irlanda, Belgia și Țările de Jos au permisiunea să depășească 170 de kilograme de gunoi de grajd la hectar, plafonul actual al UE.

În condițiile negociate de ministrul Agriculturii în funcție, scutirea se va încheia în 2026 și va afecta aproximativ 18.000 de ferme din Țările de Jos.

Fermele afectate de această decizie vor putea solicita doar 10.000 de euro ca asistență, ceea ce chiar Staghouwer a recunoscut că nu va fi suficient pentru a-și acoperi pierderile, adăugând că „nu este un mesaj frumos” pentru fermieri.

Agenda verde

Acum impulsul s-a extins și în Germania, forțând fermierii să folosească cu 20% mai puțin îngrășământ.

Biroul de știri german Bild a raportat că o treime din totalul terenurilor agricole utilizabile din Renania de Nord-Westfalia intră sub această nouă restricție.

„Dacă un câmp de grâu are nevoie de 200 de kilograme de îngrășământ pentru un randament optim, fermierii ar fi acum obligați să folosească cu 40 de kilograme mai puțin”, a explicat un fermier local, Erich Gussen.

„Asta înseamnă o scădere a randamentului, iar calitatea grâului va avea de suferit!”

Gussen a adăugat că există o „mare indignare” în rândul fermierilor, care cred că producția lor va suferi!

Fermele din Țările de Jos sunt forțate să își reducă producția de azot cu 70 și chiar 95% până în 2030 pentru a se conforma cu agenda Natura 2000 a Uniunii Europene.

Sursa: Daily Fetched 

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).