Din 2012, Fed urmărește o rată constantă a inflației de 2% de la an la an, ajustându-și politica la o medie de peste 2% în 2020.
În timp ce inflația din SUA a scăzut la 3% în iunie, dar reprezintă totuși cea mai mică creștere din Martie 2021, prețurile de consum sunt încă mai mari decât ținta de inflație.
Combinat cu o piață a forței de muncă restrânsă, cu mai puține noi locuri de muncă și creștere persistentă a salariilor, acest lucru va determina cel mai probabil Fed să majoreze ratele dobânzilor după ce a omis o creștere în luna iunie.
După cum arată graficul nostru bazat pe datele OCDE, SUA s-au descurcat încă bine în comparație cu restul țărilor G7 în luna mai.
De exemplu, rata inflației din Regatul Unit a ajuns la 7,9 la sută la sfârșitul lunii mai. Este, de asemenea, singurul membru G7 unde rata inflației de la an la an a crescut comparativ cu luna precedentă.
Prețurile relativ ridicate la alimente și energie sunt principalele motive pentru această creștere, dar chiar și excluzând aceste două segmente deosebit de volatile, inflația s-a situat la 6,5 la sută, considerabil mai mare decât în Germania, Statele Unite și Italia, precum și peste totalul G7.
În timp ce Italia se afla într-o situație similară cu cea a Regatului Unit și prețurile ridicate la alimente au condus la creșterea inflației în Germania și Franța, creșterile de preț legate de criza energetică alimentată de invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022 par să se fi redus în mare măsură.
În SUA, Canada și Japonia, prețurile la energie au scăzut între 8% și 12% raportat de la an la an.
În timp ce G7 a cuprins odată principalele economii ale lumii, două țări importante, și anume China și India, sunt absente din grup din cauza statutului lor în curs de dezvoltare la momentul înființării forumului politic interguvernamental în 1976.
Potrivit datelor guvernamentale, inflația în India pe ultimele 25 de luni a scăzut la un minim de 4,2% în mai.
China este pe calea deflației, cu rate ale inflației la 0,2% în mai și probabil atingând zero la sută în iunie.
Indicele prețurilor de producător a scăzut cu 4,6 la sută, cea mai abruptă scădere de la an la an din ultimii șapte ani.
În combinație, dezvoltarea acestor indici sugerează reducerea cererii și economia care se luptă să revină din politica Republicii Populare privind zero Covid.
(Dacă ați apreciat acest articol, poate doriți să faceți o donație pentru Cronica Diasporei. Spre deosebire de majoritatea altor site-uri web, noi nu primim finanțare, suntem 100% independenți și imparțiali. Editorii noștri nu sunt plătiți și lucrează în întregime voluntar, la fel ca majoritatea colaboratorilor noștri, dar există costuri inevitabile asociate de întreținerea unui site web. Depindem de cititorii noștri care ne vor ajuta, fie cu plăți regulate, fie cu plăți unice. Puteți dona aici DONEAZĂ. Mulțumim.)
Sursa: statista.com
Adaugă comentariu