Știri Externe

Republicanii vor să investigheze scandalurile familiei Biden din Ucraina

Republicanii vor să investigheze scandalurile familiei Biden din Ucraina

Odată cu recucerirea Camerei de către republicani, presupusele scandaluri legate de familia președintelui american, Joe Biden, și în special de fiul său, Hunter Biden în Ucraina, revin în prim plan, deja apărute în ultima campanie electorală și ascunse de o bună parte a exponenților Partidului Democrat!

În timp ce fostul președinte Donald Trump a fost supus unei demiteri sub acuzația că a exercitat presiuni asupra președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky pentru a obține informații despre afacerile lui Hunter Biden în străinătate, nu a fost niciodată luată în considerare ideea de a efectua investigații aprofundate asupra conflictelor de interese evidente ale celui de-al doilea fiu al actualului președinte american!

Republicanii au decis, așadar, că următorul Congres va avea ca prioritate investigarea președintelui, Joe Biden, și a familiei sale, cu scopul de a stabili o legătură între activitățile fiului său Hunter și rolul său de vicepreședinte, înainte, sau ca președinte, acum.

„Permiteți-mi să fiu clar: aceasta este o investigație Joe Biden și pe asta se va concentra comisia în următorul Congres”, a declarat viitorul președinte al Comitetului de Supraveghere, James Comer.

Democrații sunt deja pregătiți să lupte și au început să circule o notă pe Comer, numindu-l „teoreticianul conspirației, lingușitorul lui Trump, mincinos dovedit”.

Povestea destul de complicată a afacerii lui Hunter în Ucraina începe cu descoperirea laptopului său, care nu a fost niciodată retras de la un centru de reparații din Delaware!

Printre multele informații și imagini șocante găsite în interior, au apărut conversații prin e-mail care evidențiază activități ilicite de presiune politică în Ucraina, exploatând rolul instituțional al tatălui Joe Biden.

Știrea a fost inițial marcată drept „propaganda rusă” de către întreagul cor al mass-media, dar a fost în cele din urmă confirmată de New York Times, care a scris într-un articol că e-mailurile extrase de pe laptop „au fost autentificate de persoane familiare cu ancheta".

Avocatul, antreprenorul și lobbystul american Hunter Biden, între 2014 și 2019, fusese membru al Consiliului de Administrație al Burisma Holding, o companie energetică care își desfășoară activitatea în Ucraina, cu sarcina de a „aborda problemele juridice și de a oferi sprijin companiei în relaţiile cu organizaţiile internaţionale», pentru un salariu lunar de 50.000 de dolari.

La momentul faptelor, Joe Biden era vicepreședinte al administrației Obama și, potrivit e-mailurilor, Hunter l-ar fi prezentat tatălui său pe directorului general de la Burisma, Vadym Pozharskyi:

„Dragă Hunter, îți mulțumesc că m-ai invitat la Washington și că m-ai dat ocazia să-l cunosc pe tatăl tău”, i-a scris Pozharskyi fiului lui Joe Biden pe 17 aprilie 2015.

Anterior, într-un e-mail din 12 mai 2014, a apărut deja cererea directorului Burisma către Hunter de a-și folosi influența în favoarea companiei: „Avem nevoie urgent de părerea dumneavoastră despre cum vă puteți folosi influența”, se arată în e-mail.

Într-adevăr, guvernul ucrainean de atunci a solicitat companiei documentația privind licențele acordate lui Burisma, iar acesta din urmă era îngrijorat că ar putea pune în pericol afacerile energetice ale companiei.

La fel, în timpul guvernării lui Petro Poroșenko, procurorul general ucrainean, Viktor Șokin, în funcție între februarie 2015 și martie 2016, desfășura o anchetă împotriva companiei energetice, acuzată de corupție.

Joe Biden l-ar fi amenințat apoi pe Poroșenko că nu va pune guvernul federal să emită un pachet de ajutor de un miliard de dolari pentru Kiev dacă procurorul nu a fost demis imediat, ceea ce a făcut ulterior.

Povestea este încă definită acum pe Wikipedia ca o „teorie a conspirației”, dar a fost confirmată de însuși Biden care, în timpul unui discurs la Consiliul pentru Relații Externe din ianuarie 2018, în legătură cu povestea, ar fi afirmat: „I-am privit în ochi și am spus că plec în șase ore, dacă nu a fost demis procurorul, nu vei avea bani. Ei bine, fiul de cățea. A fost concediat".

Totul în timp ce procurorul a anchetat firma în consiliul căreia stătea și fiul vicepreședintelui de atunci.

Dar afacerile lui Biden Junior în Ucraina nu se limitează doar la sectorul energetic. De altfel, par confirmate și acuzațiile rusești legate de finanțarea laboratoarelor de arme bacteriologice din Ucraina de către fondul său de investiții Rosemont Seneca.

Afirmațiile Moscovei aveau să-și găsească mereu confirmare în e-mailurile conținute în laptopul adus pentru reparație și apoi confiscat de FBI!

Din acestea, reiese proiectul de a garanta finanțare de milioane de dolari către Metabiota, un antreprenor californian al Pentagonului, specializat în cercetarea bolilor care provoacă pandemii pentru a fi folosite ca arme.

E-mailurile arată că Hunter a introdus Metabiota la Burisma, pentru un „proiect științific” legat de laboratoarele de biosecuritate din Ucraina. Vicepreședintele Metabiota, într-un email trimis lui Hunter, în 2014 a evocat planuri de „afirmare a independenței culturale și economice a Ucrainei față de Rusia”.

E-mailurile au fost publicate pentru prima dată de New York Post (NYP) - același ziar care a dezvăluit pentru prima dată știrile despre laptopul lui Hunter Biden, și de Daily Mail.

Rosemont Seneca Technology Partners a investit 500.000 de dolari în firma de cercetare a agenților patogeni Metabiota din San Francisco și a strâns alte milioane prin intermediul companiilor care includ Goldman Sachs, a spus NYP.

Moscova a acuzat în mod explicit SUA și, în special, familia Biden că finanțează laboratoare biologice din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat a Rusiei, Vyacheslav Volodin, a declarat că „președintele american Joe Biden însuși este implicat în înființarea laboratoarelor biologice în Ucraina”.

„Un fond de investiții administrat de fiul său Hunter Biden a finanțat cercetarea și implementarea programului biologic militar al SUA. Este evident că Joe Biden, ca tată și șef al statului, cunoștea această activitate”, a continuat Volodin.

Confirmări ale implicării SUA în biolaboratoarele din Ucraina vin și de la vicepreședintele Metabiota, Mary Guttieri care, din nou conform celor dezvăluite de NYP, i-ar fi scris lui Hunter cu privire la probleme geopolitice care implică cercetările companiei în fosta republică sovietică din „Aprilie 2014:

„Așa cum am promis, am pregătit nota atașată, care oferă o imagine de ansamblu asupra Metabiota, a angajamentului nostru în Ucraina și a modului în care ne putem valorifica echipa, rețelele și conceptele pentru a afirma independența culturală și economică a Ucrainei față de Rusia și integrarea continuă în societatea occidentală”.

Odată cu recucerirea Camerei de către republicani, toate dosarele incomode împotriva familiei Biden ar putea fi redeschise.

Membrii republicani ai Comitetului de Supraveghere, de altfel, în urmă cu câteva zile au trimis scrisori către Departamentul Trezoreriei, Arhivele Naționale și FBI, printre altele, în care cereau documentația pe care o dețin despre familia Biden.

Republicanii cred că actualul președinte și-a înșelat alegătorii când a susținut în timpul campaniei electorale din 2020 că nu știa despre activitățile fiului său și că încă continuă să mintă.

Orice investigații aprofundate asupra afacerilor externe ale familiei Biden ar avea repercusiuni atât asupra echilibrului politic intern al Americii, cât și asupra politicii externe.

Sursa: lindependente.online

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).