Știri Externe

BOOM: Donald Trump inculpat: 37 capete de acuzare iar federalii sunt pe urmele lui!

BOOM: Donald Trump inculpat: 37 capete de acuzare iar federalii sunt pe urmele lui!

În instanță, marți, la Miami, fostul președinte este acuzat că a ascuns documente confidențiale de la Casa Albă în casa sa. Și se dovedește că soția procurorului care-l anchetează pe Trump a produs filme despre Michelle Obama.

Republicanii au văzut un document care ar conține dovezi ale unei ”mite milionare” pentru a ajuta un oligarh ucrainean. Biroul: „Este folosit într-o investigație în curs”.

Acum vedem o nouă furtună judiciară asupra lui Donald Trump. Fostul președinte a fost inculpat de procurorul special, Jack Smith, pentru că a reținut documente secrete după ce a părăsit Casa Albă în ianuarie 2021!

Va trebui, așadar, să se prezinte în instanța de judecată din Miami, marți, la ora 21, ora italiană. 

Acum, primul fost președinte care se confruntă cu un rechizitoriu federal, Trump este pe cale să se confrunte cu șapte acuzații, inclusiv obstrucționarea justiției, distrugerea sau falsificarea documentelor, conspirație și declarații false.

În special, una dintre acuzații se referă la încălcarea secțiunii din Legea spionajului, care interzice reținerea de documente privind „apărarea națională”. 

Să ne amintim că Smithel a fost numit de procurorul general Merrick Garland în noiembrie să-l investigheze pe Trump cu referire la dosare clasificate, confiscate de FBI la conacul său din Florida în august, și o încercare de a răsturna alegerile din 2020.

Potrivit CNN, procurorul este în posesia unui audio din 2021, în care Trump pare să recunoască că deține materiale clasificate. 

„Ca președinte aș fi putut să le declasific, dar acum nu mai pot”, ar fi spus fostul președinte, potrivit unei transcrieri audio obținută și publicată de ziar, în timp ce prezenta documente în timpul unei întâlniri. 

Dacă există și este autentic, acest audio ar putea crea în mod evident probleme semnificative pentru apărarea juridică a lui Trump, care a avut ca scop ridicarea precedentului lui Hillary Clinton. 

Legea Spionajului este de fapt o lege greoaie din 1917, care a fost întotdeauna catalogată de stânga americană drept dăunătoare libertăților civile. 

Ei bine, și Clinton a fost suspectat că ar fi încălcat-o în legătură cu cunoscuta afacere a e-mailurilor clasificate. 

Cu toate acestea, în iulie 2016, FBI a decis să nu o acuze, nu pentru că nu ar exista nereguli, ci pentru că nu s-a considerat demonstrabil că acele nereguli au fost comise cu bună știință

„Sunt un om nevinovat”, a spus fostul președinte. 

„Procurorul special desemnat de Biden m-a acuzat într-o altă vânătoare de vrăjitoare cu privire la documente pe care aveam dreptul să le declasific ca președinte al SUA”, a adăugat el. 

O mare parte din Partidul Republican s-a adunat în jurul lui: de la Președintele Camerei Kevin McCarthy la senatorii Ted Cruz și Josh Hawley. 

Unii dintre principalii rivali ai lui Trump pentru nominalizarea republicană, precum Ron DeSantis și Tim Scott, au acuzat, de asemenea, administrația Biden că folosește Justiția în mod politic. 

Întrebarea în acest moment este: noul rechizitoriu îi va aduce beneficii fostului președinte, așa cum s-a întâmplat cu cel trimis lui de către procuratura din Manhattan în martie? 

Este prea devreme pentru a spune, dar Trump va arăta cu degetul spre unele elemente care ne lasă nedumeriți în mod obiectiv.

În primul rând, nu este clar ce s-a întâmplat cu Robert Hur: procurorul special, numit de Garland în ianuarie, să investigheze documentele secrete reținute în mod nejustificat de Joe Biden cel puțin din 2017.

Potrivit Nbc News, această anchetă ar merge ciudat de încet. De asemenea, în timp ce informațiile confidențiale referitoare la investigația lui Smith continuă să fie divulgate presei, practic nu se știe nimic despre ceea ce face Hur. 

Pentru ce motiv? Dar apare o altă ciudățenie: lui Smith i-au luat doar șapte luni să-l acuze pe Trump, în timp ce procuratura federală din Delaware îl anchetează pe Hunter Biden pentru presupuse infracțiuni fiscale din 2018 și încă nu a ajuns la o fărâmă de concluzie

Dacă nu s-a găsit nimic, de ce este încă deschisă ancheta? Și dacă în schimb s-a găsit ceva, de ce nu a fost încă pus sub acuzare fiul președintelui

Trebuie amintit că, luna trecută, un oficial al Serviciului Fiscal al SUA, Gary Shapley, a denunțat imixtiunea în ancheta Hunter a Departamentului de Justiție.

Un alt element de subliniat este că procurorul special Smith a fost nominalizat de Garland, care la rândul său a fost nominalizat de Biden în 2021!

Același Biden care ar putea fi nevoit să susțină un duel electoral cu Trump anul viitor. 

De asemenea, merită menționat faptul că Smith este căsătorit cu Katy Chevigny: producătorul Becoming, documentarul din 2020 dedicat fostei prime doamne, Michelle Obama

Nu numai. Potrivit New York Post, Chevigny a făcut și donații în campania electorală a lui Biden din 2020. 

Smith însuși a devenit șef al Secției de Integritate Publică a Departamentului de Justiție în 2010: la vremea respectivă, adică a administrației Obama (în care Biden deținea rolul de vicepreședinte). 

Potrivit Associated Press, în acel an, Smith a primit laude de la Lanny Breuer: procurorul general adjunct de atunci, numit de însuși Barack Obama în 2009.

Nu în ultimul rând, credibilitatea propriei FBI s-a prăbușit după raportul procurorului special, John Durham, care a arătat toate greșelile comise de federali împotriva lui Trump în legătură cu așa-numitul caz Rusia Gate (rezolvat ulterior într-un balon de săpun). 

Iată că tocmai pe aceste ciudățenii și standarde duble își va valorifica fostul președinte campania electorală.

Cu siguranță aceste acuzații nu-i vor face nici un rău în sondaje lui Trump, ba din contră, va fi o mare temă a viitoarei sale campanii electorale!

Sursa: laverita.info

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).