Sănătate

Exploziv: Covid, 1 din 6 decedați a contractat infecții bacteriene în spital! Mulți dintre acești pacienți au murit de sepsis, nu de Covid!

Exploziv: Covid, 1 din 6 decedați a contractat infecții bacteriene în spital! Mulți dintre acești pacienți au murit de sepsis, nu de Covid!

Este posibil ca o rată ridicată a persoanelor care au contractat Covid să fi murit ca urmare a spitalizării, sau cel puțin ca o cauză contributivă.

În aceste cazuri, evoluția bolii ar fi fost influențată de contracția infecțiilor bacteriene cu o rată mare de rezistență la antibiotice în unitățile spitalicești.

Este ceea ce a dezvăluit programul de televiziune Report, o emisiune a televiziunii italiene RAI, care susține că a primit un studiu de la Istituto Superiore della Sanità (Institutul Superior de Sănătate din Italia) care demonstrează cum 19% dintre pacienții spitalizați cu Covid aveau și infecții bacteriene și cum, pe un eșantion de 157 de pacienți decedați între 2020 și 2021, 87,9% au contractat infecții în spital, bacteriile atingând vârfuri de rezistență la antibiotice de 95,5%, făcând efectiv infecțiile incurabile.

„Mulți dintre acești pacienți au murit de sepsis, nu de Covid”, a declarat Claudio d’Amario, director general de Prevenție la Ministerul Sănătății între anii 2018 și 2020, precizând că au căzut victime acestor germeni „care, din păcate, circulă prin spitale”, chiar și pacienţii intubaţi.

În timpul spitalizării, 70,7% din eșantion fusese internat la terapie intensivă, secția cu cel mai mare procent de infecții bacteriene detectate (de exemplu, 88,7% din LRTI).

„Dacă am merge la o revizuire, 40% dintre decese nu ar avea nimic de-a face cu Covid”, a adăugat d’Amario, referindu-se la o „problemă metodologică”.

Chiar și directorul general al AIFA, Nicola Magrini, a recunoscut că „rezistența la antibiotice a fost un factor care a contribuit la dificultatea tratamentului și îngrijirii”.

Magrini face apoi un pas înapoi afirmând că infecția secundară a fost „un element suplimentar la un pacient foarte critic. Cu siguranță, unii dintre aceștia au murit după ce au dobândit această infecție sau și cu această infecție.”

O afirmație descendentă, având în vedere datele disponibile și discreția în definirea unui subiect „foarte critic”.

Plecând de la vârstă, se pare că media celor  157 de pacienți decedați a fost de 71 de ani, cu 9 mai puțin decât cea a pacienților decedați și ai pacienților Covid-pozitivi din Italia, conform datelor culese de Istituto Superiore di Sanità de la începutul supraveghierii și până în ianuarie 2022.

Din totalul eșantionului:

  • 32 de pacienți (20,4%) aveau boli respiratorii în regres,
  • 42 (26,8%) sufereau de diabet,
  • 19 (12,1%) de neoplazie,
  • 26 (16,6%) de insuficiență renală.

Astfel, ar rămâne 38 de subiecți fără patologii concomitente, 25% din total. O cifră deloc neglijabilă, care ar putea fi chiar mai mare deoarece informațiile disponibile nu ne permit să afirmăm dacă unul dintre acești pacienți a avut multiple patologii regresate.

De fapt, trebuie amintit că până la 67,8% dintre cei care au murit și au fost testați pozitiv pentru Covid între începutul pandemiei și ianuarie 2022 au avut trei sau mai multe patologii concomitente.

Studiul pregătit de membrii ISS redeschide dezbaterea privind gestionarea coronavirusului de către autoritățile italiene, punând la îndoială cifrele pe care acestea din urmă și-au bazat strategiile de combatere a pandemiei, precum și nivelurile de siguranță sanitară ale structurilor.

„Pacienții cu Covid au fost internați pentru o lungă perioadă de timp, iar dacă există deja o mare problemă cu rezistența la antibiotice în acel spital, așa cum se întâmplă în Italia, șederea în spital este prelungită și este asociată cu o rată ridicată a complicațiilor și, prin urmare, a mortalității.” a spus Christoph Lübbert, expert în boli infecțioase și medicină tropicală la Universitatea din Leipzig.

Acum încep să se clarifice, și oficial, foarte multe lucruri pe care mulți dintre noi, cei din redacție, le știam de cel puțin 2 ani în urmă, dar cenzura, dezinformarea și manipularea mass-media a dus la ascunderea unor adevăruri destul de clare pentru cei care au dorit să caute și să afle mai multe detalii, și nu au crezut orbește în "informarea" guvernelor și îndemnul acestora de a "crede în știință"!

Mulți dintre noi cred că doar în România este posibil să intri în spital și să riști să te îmbolnăvești mai rău decât atunci când ai intrat, sau după cum vedem, să nu mai ieși viu din cauza riscului de a lua aceste bacterii rezistente la tratament.

Sursa: lindependente.online

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).