DIVERSE

ITALIA: Copiază metoda folosită pentru Covid și în cazul climei!

ITALIA: Copiază metoda folosită pentru Covid și în cazul climei!

Ziarele străine, inspirate de compatrioții noștri, pictează Roma drept „infernală”. Pagube aduse turismului și întregii țări, epuizate de pandemie și criza energetică.

The Times a ieșit cu un titlu de prim tenor:

„Rome infernal city”, jucându-se ca niște copii, punând în locul eternului, infernalul. 

Nu Roma, orașul etern, ci Roma, orașul infernal. Acum, este și adevărat că Roma este sediul papalității și că până și iadul, într-o oarecare măsură, aparține vieții de apoi, adică eternității, dar ne vom ocupa de asta în ziua în care vom trece și vom înțelege toate întrebările care se referă la iad. Mult succes colegilor de la Times .

În urma valului majorității revistelor italiene, The Times nu a făcut altceva decât să înmoaie biscuiții într-o mizerie de idei, ideologii, date neverificate pe care le-a oferit presa italiană. 

Mai mult, se știe despre unii italieni, că jocul lor preferat, nu este nici Monopoly, nici Risk, ci Rosiko: un demon care îi strânge și care îi conduce, nimeni nu știe de ce, să vorbească oricum de rău Italia, chiar și peste hotare, mai ales în străinătate. 

Atunci nu trebuie să fim surprinși că săptămânalul englez și-a intitulat în acest fel ultimul număr.

În articolul său de astăzi, excelentul Carlo Tarallo explică, în ziarul La Verità din Italia, de ce nu se poate vorbi de o vară excepțională, ci de o vară cu vârfuri puternice de căldură prin demontarea evidențelor, a gafelor, a greșelilor făcute de mulți și mediatizate peste tot despre situația căldurii din această vară. 

Din articolul lui Tarallo ies la iveală două fapte practic incontestabile, o lipsă de informare cu o ignoranță echivalentă și o rea-credință care netezește blana, nu a științei climatice, ci a climatului ecologic-terorist în care suntem acum scufundați. 

Este vară. E fierbinte. În anumite momente este foarte cald, foarte cald, dar oricine de peste șaizeci de ani nu poate să nu-și amintească că acest lucru s-a întâmplat și în ultimele veri și, după amintirea personală, chiar în anii '60. 

Au existat întotdeauna vârfuri de căldură. A ne pune într-o comedie are aceeași valoare ca și descoperirea strălucitoare că apa este umedă.

Nimeni nu neagă problemele de mediu, dar cu siguranță nu trebuie să o răspândim cu această teroare, de fapt, pe care o răspândiți, ca și cum clima ar fi ajutată de o tranziție ecologică nedictatorială, dar decisă democratic. 

Consecințele acestui climat de teroare nu fac bine nimănui, începând cu turismul, pentru că cei din Times știu că, dacă scriu „Roma, orașul iadului”, înseamnă că nu este convenabil pentru turiști să meargă acolo.

Extins la toată Italia înseamnă a spune: ai grijă că în Italia vei muri de căldură și, fiindcă este o căldură infernală, se poate ca și după moartea ta să cobori în împărăția lui Lucifer. 

Astea mi se par prostii. Poate că se gândesc să favorizeze turismul englez și să penalizeze turismul italian cu un titlu în Times? Dar cine se cred ei? 

Cu siguranță un astfel de titlu nu este bun pentru turismul internațional, dar cei care au fost deja la Roma, sau care au auzit de el, cu siguranță nu se vor decide în funcție de căldură, ci de frumusețile pe care le oferă Italia. 

Ceea ce ne uimește este că o revistă atât de importantă coboară la nivelul ultimului băiat al ultimei generații și devine o casă de rezonare pentru idei care nu sunt nici în rai, nici pe pământ.

Această teamă răspândită, în ceea ce privește căldura, nu este numai rea pentru turism, ci este rea pentru toată lumea, pentru noi toți. 

Puțin bun simț ar trebui să ne facă să ne gândim că după Covid, după război, după criza economică și energetică, trebuie făcută o anumită prudență înainte de a lansa profeții pe cât de false, pe atât de nocive. 

Italienii sunt obiectiv obosiți. Au avut o perioadă dificilă. Există cineva care, poate după ce a băut puțin prea mult, a comparat această vară fierbinte cu Covid. 

Poate că a făcut-o pentru că Covid a avut și unele efecte asupra lui în partea superioară a corpului care conține creierul și capacitatea de a raționa.

O altă chestiune este cea care îi privește pe bătrânii care poate locuiesc într-o locuință socială și nici măcar nu au ventilator. 

Mă dezgustă aproape la fel de mult ca titlul din Times, deoarece titlul respectiv este o prostie, în timp ce absența unor sisteme de răcire adecvate în casele bătrânilor, care nu și le pot cumpăra singuri, este un scandal național atât de răcire vara cât și de încălzire în timpul iernii a locuințe sociale publice și private. 

Dar acest discurs nu privește dreptul la un mediu curat, sănătos, ci privește un alt drept: dreptul social, pentru cei care nu pot, de a fi plasați în condițiile minime, măcar să facă față căldurii vara și frigului iarna.

Aici vina este doar a celor care nu au pus în aplicare măsuri sau legi adecvate și este un scandal.

Sursa: laverita.info

Adaugă comentariu

Trimite
Abonează-te gratuit la știrile săptămânii!

Declar că sunt de acord cu termenele de utilizare și politica de confidențialitate precum și că am citit informațiile care sunt solicitate în conformitate cu articolul 13 din GDPR (Regulamentul EU - 2016/679).